Magneter er ikke legetøj, men…

Jeg fortæller tit, at magneter ikke er legetøj, og det er de heller ikke. I hvert fald ikke i deres oprindelige form. For de kan gøre stor skade, hvis man ikke bruger dem korrekt og “fornuftigt”.

MEN hvis du alligevel søger magnetisk legetøj eller magneter til børn, så er jeg faldet over en webshop: CapToy med salg af magneter til eksperimenter med børn.

Jeg kender ikke firmaet, så dette er alene min egen interesse i at finde magneter, som jeg kan bruge sammen med mine egne børn, og jeg vil derfor gerne dele det med andre, som skulle have samme magnetinteresse som jeg selv 🙂 Jeg har nemlig ledt længe efter godt, magnetisk legetøj til magneteksperimenter med mine egne børn – nu lever jeg jo af at sælge magneter, så mine børn har automatisk en interesse i at forstå, hvad “det går ud på”.

Magneter i legetøj

Man tænker ikke så meget over det, men der er faktisk magneter i ret mange ting – også i legetøj. Tag bare Brio-tog, som har magnet-kobling. Men for at blive godkendt til at sælge “magneter til børn”, så er producenterne underlagt strenge regler omkring fastgørelsen af og coatingen på magneterne, så de ikke kan skade børn. Så hvis du en dag skal kaste dig ud i f.eks. at skifte magnet på et Brio-tog, så skal du vide, hvad du gør – for dine børns skyld!