Før du køber en magnetisk glastavle, så se mig skille 2 glastavler ad

Glastavlerne er blevet populære. Men jeg har fundet ud af, at enten elsker man dem, eller også hader man dem… og mange køber dem, fordi de ser smarte ud, men så ender de med kun at bruge dem til at skrive på, fordi de opgiver det med magneterne.

Det er en skam! For det handler bare om dårlig rådgivning.

Nu lever jeg jo af at sælge magneter, så jeg har haft fornøjelsen af at kunne skille nogle glastavler ad i arbejdstiden – det er nemlig slet ikke så tosset med magneter i hverdagen. Se forskellen på magnettavler her. Jeg har taget et Chatboard (det dyre) og et Naga board (det billige). Og begge virker, hvis man bare ved, at selve glasset ikke er magnetisk… det er selve metalpladen bagved, der er magnetisk, så magneterne skal virke gennem glasset.

Det kræver nogle MEGET STÆRKE magneter.

Men hæng på lidt endnu!
For jeg ved jo en del om magneter…
Og jeg ved, at du også kan blive glad for DIN tavle.

Det handler nemlig bare om, at du vælger den rette, der passer til dit behov. For hvis dit behov mest er at skrive, kan du jo købe en hvilken som helst glastavle – den behøver ikke engang være magnetisk. MEN hvis du køber den for at hænge ting op magnetisk, skal du overveje at gå med den dyreste af tavlerne.

Jeg siger ikke, at dyrest er bedst. Naga tavlerne har nemlig den klare fordel, at de er billige, så de fleste kan være med. Men der medfølger desværre nogle svage magneter, og folk i butikkerne er ikke uddannet til at rådgive om magneter. Så du skal vide, at den billige tavle kræver, at du køber nogle stærkere magneter, hvis du vil bruge den i det daglige og blive glad for den rent magnetisk.

Her er min video, hvor jeg skiller to magnettavler ad og sammenligner magnetismen:

Skal du vælge den billige tavle?

Det kommer som sagt an på, hvor meget du skal bruge din glastavle i det daglige med magneter. Hvis du skal bruge den meget, skal du investere i nogle stærkere magneter. Og det kan blive dyrt, hvis dit behov er “krævende”. Forventer du at hænge mere end 1 stykke papir op på tavlen, skal du have fat i magneter, der har min. 3 kg. i styrke (og gerne 4 kg.), og hvis du forventer at kunne hænge nøgler op på tavlen, skal du ikke købe den billige tavle, for den kræver en magnet med +50 kg. i bæreevne for at kunne bære dit nøglebundt på ca. 0,5 kg. eller din familiekalender. Det er nemlig ting, der kræver nedadgående styrke, og så er de 2 kg., der er i de medfølgende magneter overhoved ikke nok.

… eller skal jeg vælge den dyre tavle?

Hvis du skal bruge den rent magnetisk, så ja! Der er en tykkere metalplade på bagsiden, hvilket gør den mere magnetisk. Så simpelt er det. Og du skal derfor bruge mindre stærke magneter end den billige tavle (fra 1,5 kg. i styrke). Så enkelt kan det siges. Men start med at se videoen, hvor jeg skiller tavlerne ad. Så finder du hurtigt ud af, hvilken tavle, der passer bedst til dig.