Magneter til magnetiske glastavler

Magnetisk glastavle

Det blev til et lidt langt indlæg, men der er rigtig meget nyttig viden; så hvis du vil vide mere om magneter til magnetiske glastavler og om kvaliteten på glastavlerne, så gør dig selv den tjeneste at læse hele blogindlæget.

… Eller spring direkte videre til info med beregning af styrke til din glastavle (et tidligere blogindlæg om magneter til glastavler), hvis du allerede ved alt om magnetiske glastavler…

De fleste køber en magnetisk glastavle, fordi den er pæn og æstetisk. Desværre er den ikke altid så praktisk, for selv om det da er smart, at man kan tegne på den med tavletuscher, og den passer godt ind i et moderne hjem, så glemmer de fleste at tænke over, at de ikke længere kan bruge deres almindelige magneter på tavlen. Magneter til glastavler skal nemlig være powermagneter med en enorm bæreevne.

Rent teknisk så skal magnetfeltet fange en magnetisk plade bag glastavlen, da selv glasset ikke er magnetisk. Og dertil kommer, at glas er ekstremt glat. Så det kræver en meget kraftig magnet til glasset.

Jeg har tit kunder i røret, som har købt deres fine tavle og forventede, at de kunne bruge deres almindelige køleskabsmagneter eller whiteboard magneter til glastavlen. Så jeg tænker, at det ofte handler om dårlig vejledning ved købet af magnettavlen…

Når man skal bruge magneter til glas, skal man overveje, hvor tunge ting der skal op på tavlen. Vores mest solgte magneter til glastavler er str. 10×10 mm. (rund) og 10x10x10 mm. (kube). På en kvalitets magnet-glastavle kan de holde 5 stk. A4 papir hver. Skal de holde mindre, kan man gå lidt ned i størrelsen, og skal de holde mere, kan man gå lidt op i størrelsen (men ikke FOR kraftige magneter, for det er stadig glas, vi taler om, og det kan gå i stykker).

Hvis man køber en kvalitetstavle (f.eks. et dansk designet Chatboard), så får man også kvalitet for alle pengene. De har et af de kraftigste magnetfelter på markedet for magnetiske glastavler. Så selv om de koster mere end det dobbelte af dem fra supermarkedet og byggemarkedet, så er de hver en krone værd. For ofte er de billige glastavler så ringe i magnetismen, at der skal bruges så kraftige (og dyre) powermagneter, at det i sidste ende bliver dyrere end at have købt kvalitetstavlen. Og dertil kommer, at de kraftigste powermagneter til glas er meget uhandy: svære at skille ad, og de skal være langt fra hinanden på den magnetiske glastavle, da tiltrækningskraften magneterne imellem er så meget højere end med magnetismen i glastavlen. Så i dette tilfælde er dyrt både bedre og billigere. Og så har jeg ikke engang nævnt kvaliteten på selve glasset..!

Må jeg hjælpe dig videre i dit valg af magneter til din magnettavle? Så kontakt mig endelig via denne kontaktformular.

NB! Jeg har ingen aktier i danske Chatboard. Jeg har bare valgt at købe dem til mit eget kontor, fordi de var de bedste på markedet, og jeg ser rigtig mange billige og ringe tavler i mit daglige arbejde. Så derfor anbefaler jeg uden tøven at købe rigtige kvalitets magnet-glastavler. Og hvis du har mod på at lave din egen magnetiske glastavle, så kontakt den lokale smed – han har helt sikkert noget kraftigt stål liggende, som du kan bygge din egen glastavle med 🙂